Inchide
Software Development & Consulting
36, I.Gh. Duca Street,Otopeni,
Ilfov county, 075100 Romania
Tel: +40 21 305 45 00
Email: office@sdc.ro
PR & Marketing
Tel: + 40 21 303 31 90

Trimite email
Sales
Tel: + 40 21 305 45 06
+ 40 21 305 42 17
Trimite email
Support
Tel: + 40 21 305 42 53
Trimite email
Customer support
Formular
de contact
Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.
Inchide
Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati despre solutiile, produsele si serviciile SDC
Introduceti adresa de email
in campul alaturat

SDC si CCPI au incheiat cu succes implementarea unuia dintre sistemele centrale pentru integrarea Romaniei in spatiul Schengen

Bucuresti, 1 august 2010 – Consortiul condus de SDC (Software Development & Consulting) si care mai cuprinde firmele XOR si Omnilogic - a finalizat cu succes implementarea sistemului informatic aferent Biroului SIRENE (Supplementary Information Request at the National Entry) din cadrul IGPR (Inspectoratul General al Politiei Romane). Sistemul informatic SIRENE este destinat stocarii informatiilor de catre autoritatile romane si schimbului de date intre acestea si organismele europene implicate in lupta impotriva criminalitatii transfrontaliere in tarile ce formeaza spatiul Schengen, in conformitate cu acquis-ul Schengen.

Implementarea sistemului informatic aferent Biroului SIRENE s-a efectuat in primul semestru al anului curent. In perioada 05 ianuarie 2010 – 30 iunie 2010, SDC a proiectat, dezvoltat si livrat o solutie informatica, conforma cu normele si procedurile descrise in documentatia de securitate a Biroului SIRENE, aceasta stand la baza schimbului bilateral sau multilateral de informatii suplimentare intre statele membre Schengen. Aplicatia software implementata - Sistemul SIRENE – este bazata pe platforme IBM software (FileNet si Lotus) si baze de date Oracle, liderii mondiali in domeniu.

In cadrul proiectului au fost implicate mai multe institutii guvernamentale si companii private a caror contributie a fost determinanta pentru finalizarea cu succes a tuturor cerintelor de natura tehnica, legislativa si de business impuse. Entitatile implicate in proiect au fost: SDC, XOR si Omnilogic, din postura de Furnizori; Biroul SIRENE  din cadrul IGPR – CCPI(Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala), din postura de Beneficiar al proiectului; OPCP (Oficiul de Plati si Contractare PHARE) din cadrul Ministerului Finantelor Publice a reprezentat Autoritatea Contractanta, iar MAI- Directia Schengen a activat ca si Organism Intermediar. Valoarea totala a proiectului s-a ridicat la suma de 3.380.000 Euro iar finantarea a fost asigurata prin fonduri europene alocate pentru facilitatea Schengen.

Prin implementarea sistemului informatic aferent Biroului SIRENE,  SDC si IGPR si-au adus contribuita la infiintarea pe plan local a unui sistem informatic performant care sa permita schimbul operativ de informatii al Biroului SIRENE din Romania cu sistemul comun european de urmãrire politieneascã transfrontalierã, respectiv SIS(Sistemul Informatic Schengen), un element determinant pentru procesul de aderare a Romaniei la spatiul Schengen.

Dl. Mihai Popescu, Director General al SDC ne-a declarat urmatoarele referitor la rezultatele obtinute in urma implementarii Sistemului SIRENE: “Am livrat autoritatilor din cadrul IGPR-CCPI un sistem unic in Romania, parte din platforma informatica care va face posibila intr-un viitor apropiat eliminarea controalelor la frontierele interne ale Uniunii Europene, in special cele dintre Romania si statele membre invecinate si, pe de alta parte, securizarea frontierelor externe la standardele impuse tuturor statelor Schengen. Cetatenii romani vor beneficia astfel de eliminarea controalelor la frontierele interne ale Uniunii Europene, una dintre cele mai mari realizari ale procesului de integrare europeana. Dificultatea proiectului a fost data de termenul scurt avut la dispozitie si de necesitatea intereporabilitatii cu celelalte sisteme nationale si europene care concura la aderarea la spatial Schengen, in conditiile respectarii stricte a standardelor internationale. Suntem  mandri de echipa SDC si a partenerilor nostri care a dovedit inca odata competenta si experienta in implementarea unor sisteme software complexe.”
05.11.2010